0

В ратарят-ветеран във френския национален отбор по футбол Юго Лорис обяви, че личните му цели и рекорди, които може да постигне остават на заден план, когато става дума за класирането на световните шампиони на четвъртфинал в Катар. Лорис говори пред журналистите в базата на отбора в Ал Раян в Катар.

"Петлите" срещат Полша в Доха утре в осминафинал на Мондиал 2022 и очакванията са Лорис да изравни Лилиан Тюрам със 142 мача за Франция. Той призна, че това представлява забележителен момент в кариерата му с националната фланелка, която стартира преди 14 години в мач срещу Уругвай. Но бързо смени темата и обясни, че иска да бъде максимално добре подготвен за утрешния двубой на стадион „Ал Тумама“.

"Това е нещо голямо за мене и огромна чест да достигна този брой мачове. Но сега се намираме ден преди осминафинала, така че рекордът е второстепенен към момента. Световното първенство е най-важното нещо и аз съм на 100 процента концентриран", каза стражът на Тотнъм от английската Висша лига.

"Може би ще оценя значимостта на този рекорд когато турнирът завърши", допълни той и призна, че основната заплаха за неговата мрежа в срещата ще бъде звездата на поляците Роберт Левандовски. Преминалият в Барселона голмайстор прекъсна головата си суша на световни финали и изрази надежда, че сметката му ще расте.

И според селекционера на световните шампиони Дидие Дешан една от основните теми във френския национален отбор преди двубоя срещу Полша е опазването на звездата на "дружина полска" Роберт Левандовски.

"Той е един от най-добрите централни нападатели в света. Важна част от техния отбор е и играе за своите съотборници. Взима участие и в играта в защита и винаги може да направи разликата", заяви пред медиите Дешан.
Специалистът похвали играта в отбрана на поляците.

"Те се защитаваха през по-голямата част от от мачовете и го правеха доста добре. Обичат да играят защитно, но имат добри футболисти не само във фаза отбрана. Погледнете с кого разполагат и в атака. Имат изключително много опит на международно ниво. Камил Глик, Пьотър Желински, Гжегож Криховяк и някои млади играчи показаха, че могат да се справят. Определено заслужават да достигнат до елиминациите. Със сигурност няма да ни бъде лесно, защото всички отбори са добре организирани и футболистите им са от силни клубове. Моите футболисти знаят какво се изисква от тях и имат достатъчно опции в атака", каза още Дидие Дешан. 

Двубоят на "петлите" срещу Полша е в неделя, а победителят ще се изправи срещу Англия или Сенегал на четвъртфиналите на Мондиал 2022.