0

Б ившият старши треньор на френския футболен гранд Пари Сен Жермен - Маурисио Почетино, сравни Лионел Меси с легендата на аржентинския футбол Диего Марадона.

"Знам какво е да ръководиш Меси, имах тази възможност през миналия сезон в ПСЖ. Той олицетворяваше за мен същото нещо като Марадона. Вие му се възхищавате от разстояние и смятате, че той е най-добрият играч в света.

Той е от типа футболисти, които те карат да се усмихваш и да се чувстваш горд, когато играе футбол. Можете да го наречете специален, свръхчовек или супер играч. И когато срещнете играчи като него и Марадона, можете само да им се възхищавате.

Така че Меси е играч, който умее всичко. Той има способността да разбира какво точно се случва на терена и какво трябва да даде на отбора. И ако го имаш, както в случая с Марадона, трябва да му се радваш. Да тренира с теб 90 минути или два часа е невероятно“, заяви Почетино пред The Athletic.

Той също така заяви, че за него е било невероятно преживяване да сподели тренировъчния терен с Меси. 

„Няма да намерите играчи с по-силен състезателен хъс от него или Марадона. Те мразят да губят повече от обикновените играчи, имат способността да бъдат на ниво във всеки един мач, във всяка една област от живота си. Меси е готов да дойде първи на тренировъчната база, за да бъде напълно подготвен да излезе на терена“, добави Почетино.

35-годишният Меси изигра 6 мача за националния отбор на Мондиал 2022 в Катар, в които отбеляза 5 гола и даде 3 асистенции, с което допринесе решително за класирането на южноамериканците на финала.

Аржентина ще се изправи срещу Франция на 18 декември (неделя) от 17:00 часа., за да се опита да спечели трофея на Световното първенство в Катар. Меси има един загубен финал на мондиал - от Германия през 2014 г. Марадона има световна титла през 1986 г. и загубен финал през 1990 г. след скандално съдийство - срещу Германия.