0


Полският национал Мати Кеш, обясни как се е чувствал в своя дуел с Килиан Мбапе в осминафиналния мач на Световното първенство в Катар, който завърши 1:3 за Франция, а звездата на ПСЖ вкара два красиви гола.

„Прекарах цял следобед в гледане на неговите видеоклипове и знаех, че ще бъде тежък тест. Но когато мачът започна и той получи топката, Мбапе не спира да се движи. Това е най-бързият футболист, който някога съм виждал“.

Кеш казва и каква е разликата между това, което гледа на видео, и на живо: „В реалния живот Мбапе изгори краката ми, това е разликата. Това е голямата разлика. Влязох в няколко състезания с него. Поглеждаш през рамо и той е там“, казва защитникът на Астън Вила.

След победата на Франция над Полша, Мбапе ще се изправи срещу Англия на четвъртфиналите. Кеш вярва, че хората на Саутгейт са способни да спрат френската звезда. „Те нямат нужда от съвет. Имат Кайл Уокър, който може да играе десен бек и вероятно е толкова бърз, колкото Мбапе. Той знае, че Мбапе е невероятен, но Кайл е най-добрият десен бек в Англия. Така че, ако някой ще спре Мбапе, Кайл е човекът“, завърши Кеш.