0

Ф ренският президент Еманюел Макрон се опита да успокои „петлите“ след злощастно загубения финал с дузпи от Аржентина на финала на Мондиал 2022 в Катар. Както и в полуфинала с Мароко, той подкрепя своя тим от ВИП ложата на стадиона в Лусаил, а след поражението посети съблекалнята на тима. 

„Това, което казах на играчите в съблекалнята, беше, че те ни накараха да се гордеем изключително много и че ни накараха да вибрираме като един, обясни след това Макрон. - Имахме един от най-големите финали на световно първенство!“

Президентът обърна и специално внимание на Килиан Мбапе, който реализира хеттрик във финала, а след това вкара и първата дузпа за своите, но това стигна само за наградата за голмайстор на шампионата.

"Казах му, че е изключителен играч и че е само на 24 години (ще ги навърши във вторник)", обясни държавният глава на Франция. 

Той подчерта, че иска селекционерът Дидие Дешан да остане на поста си. 

„Искам Дидие Дешан да продължи. Той показа, че е невероятен треньор“, обясни Макрон и продължи: След такъв сценарий има много хора, които плачат, но ние показахме сърце и качество. Този екип казва какви сме: вървим нагоре, създаваме немислимото, обединени сме. Така че "да живее републиката и да живее Франция". Така завърших речта си в съблекалнята“, разказа пред журналисти президентът.