0

Р екордните над 300 състезатели от 30 държави ще участват на международния турнир по фигурно пързаляне Купа "Денкова-Стависки", който ще се проведе от 5 до 9 ноември в Зимния дворец в София. 12-о издание на надпреварата се организира от кънки клуб "Танци на лед Албена Денкова-Максим Стависки" с подкрепата на Българската федерация по кънки.

В турнира ще се включват най-добрите български състезатели от всички родни клубове, както и представители на Австралия, Хонконг, Ирландия, Малайзия, Дания, Турция, Великобритания, Испания, Австрия, Норвегия, Франция, Кипър, Италия, Естония, Република Северна Македония, Армения, Словакия, Казахстан, Латвия, Израел, Румъния, Украйна, Чехия и други.

На 8 и 9 ноември своите съчетания ще представят юношите, девойките, мъжете и жените.  При жените ще има 25 състезателки, сред които Александра Фейгин и Кристина Григорова, а при девойки са 46, сред тях Киара Христова, Ваяна Христова и други. При мъжете са заявени Александър Златков и Беат Шюмперли.

За първи път в надпреварата ще има и танцови двойки. Ще участват 19 дуета, сред които Силвия Лутай и Глеб Ряскин. Състезанието е контролно за определяне на съставите за Универсиадата в Торино и за Европейското първенство през януари 2025 година в Талин (Естония).

Входът за публиката в Зимния дворец е свободен!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX