0

П ременен в неприсъщия за идентичността си екип в небинарен розов цвят, който промотира по време на контролите, Бундестимът наби канчето на Унгария с 2:0 на „Мерцедес-Бенц Арена” в Щутгарт и пръв се паркира на 1/8-финалите на европейското.

Джамал Мусиала и Илкай Гюндоган, който е и капитан, донесоха втората поредна домакинска победа с голове в 22-рата и 67-ата минути. Така те скапаха напереното настроение на президента на Унгария Виктор Орбан, изгледал на живо втората поредна загуба на своите.

Успехът на Германия все пак не дойде толкова лесно, колкото срещу Шотландия (5:1), но машината на Нагелсман отново демонстрира класа и устойчивост и взе своето.

Странно или не, но статистиката показваше, че до днес в последните 3 двубоя между двата отбора „дойчовците” нямаха победа. През 2022 г. Унгария триумфира с 1:0 като гост в среща от Лигата на нациите, преди това тимовете завършиха наравно в същия турнир, а на миналото европейско Германия едва се спаси от загуба с маджарите в Мюнхен и успя да изтръгне 2:2 с късен гол на Леон Горетцка.

На 23 юни са последните мачове в група А: Германия – Швейцария и Унгария – Шотландия.