0

Опитният треньор, извел Лил до шампионската титла на Франция и ръководил Рома, Марсилия, Лион и за последно Наполи през миналия сезон, анализира представянето на „петлите“ на четвъртфинала с Португалия.

 - И този път ни се размина благодарение на защитата....
 - Португалците бяха много солидни, белгийците също. Все пак през второто полувреме атакувахме повече в сравнение с осминафинала.

 - Очаквахте ли да се стигне до дузпи?
 - Още на полувремето миришеше на продължения. Не може да се каже, че нямаше никакви положения, но двамата вратари бяха много добри. 

 - Дешан започна с 4-4-2, но през второто полувреме с влизането в игра на Усман Дембеле мина на 4-3-3. Това не бе ли правилният му ход още от самото начало?
 - С Дембеле сме по-ефикасни в атака. Това е абсолютно сигурно. 

 - Но в шести пореден мач не може да вкараме гол от игра....
 - Нека не правим излишни драми. Да проблем има, но в елиминационна фаза повечето мачове в съвременния футбол са именно такива. Освен това да не забравяме, че най-после спечелихме при дузпи, които започваха да се превръщат в психологически проблем. При това се наложи да ги бият хора без особена практика, включително и такива като Жул Кунде и Брадли Балкола, на които им е абсолютно за пръв път.

 - Гризман отново нямаше ден...
 - Така е, но за него 4-4-2 по принцип е по-неудобният вариант.

 - Какво да чакаме срещу Испания?
 - Няма да е никак лесно, но на този етап етап от турнира, други варанти няма. Но дотогава има време. Нека първо се порадваме, че сме стигнали дотук.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX