0

Н ай-добрата българска състезателка Александра Фейгин завърши на 6-о място при жените на турнира по фигурно пързаляне "Мемориал Денис Тен" в Астана (Казахстан).

Родената в Йерусалим 21-годишна атрактивна блондинка събра 168,33 точки, след като беше пета в кратката програма и шеста във волната. За Фейгин това беше първо състезание за сезона, в което показа новите си програми.

Шампионка стана представителката на Грузия Анастасия Губанова със 195,91 точки. Среброто спечели София Самоделкина със 189,67, която сега се пързаля за домакините от Казахстан, а доскоро беше част от елита в Русия. Бронзовото отличие завоюва италианката Лара Наки Гутман (188,86), която показа най-добър резултат във волната програма.

След като бе пета в кратката програма, нелепа грешка на комбинирания пирует във волната свали нашето момиче с позиция надолу в крайното класиране. Въпреки това представянето й е много позитивно и показа голям напредък по отношение на артистичността и компонентите, за което огромен принос има французинът Беноа Ришо. Именно хореограф №1 в света постави и двете програми на Фейгин.

Турнирът в Астана, носещ името на бронзовия медалист от олимпийските игри в Сочи 2014 и световен вицешампион Денис Тен, който беше нападнат с нож и убит в парк в Алмати на 19 юли 2018-а, продължава и утре. В останалите категории няма родни участници.