0

П иер-Емерик Обамеянг стана поредната спортна звезда, преживяла въоръжен обир вкъщи. Нападателят на Барселона се отърва със стрес, уплаха, като остана без доста лични скъпоценности. Но четиримата нападатели не причиниха физически контузии на жертвите си.

За разлика от него, тенисистката Петра Квитова и баскетболистът Роберто Дуеняс имат кървави спомени от обирите в домовете им.
През януари 2020 г. бившията английски национал Ашли Коул, популярно име от престоя си в Арсенал, Челси, Кристъл Палас, Рома, ЛА Галакси, Дарби Каунти, беше ограбен от маскирани крадци в имението си във Фечам (Съри).

Тогава в дома му нахлуват шестима души, облечени в камуфлажни дрехи и с маски, като под заплахата от нож той е завързан на стол. Докато отмъкват голяма сума пари и бижута, един от тях подхвърля злокобно пред ужасените очи на децата му: „Хайде да му отрежем пръстите!“

През март 2006 г. четирима нападнаха къщата на Роберто Дуеняс в урбанизацията Голф Жирона призори, оставяйки тогавашния център на Акасваю Жирона с белезници на земята.

Центърът, играл успешно в Барселона, който е висок 2,21 м и тежи 137 кг, е обезвреден от бандитите със забиване на отвертка в гърдите.
Дуеняс успя да уведоми каталунската полиция, след като се освободи.

През декември 2016 г. тенисистката Петра Квитова, победителка от Уимбълдън през 2011 и 2014 г. и бронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио през 2016 г., беше нападната с нож от мъж в дома си в Простежов.

На делото Петра Квитова разпозна Радим Зондра като мъжа, който се представил за майстор на котли, преди да я нападне с нож.

"Той ме помоли да пусна топлата вода и опря ножа до врата ми. Хванах острието на ножа с лявата си ръка...и като паднах на земята, видях, че има кръв навсякъде", обясни Квитова .

Относно тежките травми, които е получила в ръката си, тенисистката обясни, че „поряза всички пръсти на лявата ми ръка, както и нервите на палеца и показалеца“.Преди 2-3 години Квитова посочи, че пръстите й още не са възвърнали на 100% своята предишна подвижност.