0

Ш вейцарският национал Фабиан Шер е със счупен нос след равенството с 1:1 срещу състава на Шотландия в сряда вечер на европейското първенство по футбол, усложнявайки и без това тежката вечер за отбора си.

Шер се сблъска с шотландеца Антъни Ралстън в 19-ата минута, като и двамата футболисти се нуждаеха от медицинска намеса, но останаха в игра по време на двубоя в Кьолн.

"Носът ми е счупен", разкри Фабиан Шер пред швейцарската телевизия Blue Sport.

"Имаше доста единоборства и дуели, както и очаквахме. Те направиха мача много труден за нас", коментира още Шер по повод шотландците, които се борят за възможност да се класират за фазата на елиминациите на голям турнир, след като не успяха да го направят в последните си 11 опита.

Фабиан Шер претърпя доста удари в кариерата си до момента, след като счупи носа си и през 2018 година и получи мозъчни сътресения през 2019-а, 2022-а и 2023 година.

"Мачът беше много интензивен за всички. Това извади на преден план страстта ми. Това е част от играта", заяви швейцарският национал.

Френският нападател Килиан Мбапе също пострада със счупен нос в първия си мач на европейското и ще носи маска в оставащите мачове.

От швейцарския лагер засега не са коментира официално контузията на Фабиан Шар и дали той ще играе в решителния последен мач от група А срещу домакина Германия в неделя.