0

С акраменто Кинг разби Голдън Стейт със 118:94 в плей-ин турнира на НБА. Българинът Александър Везенков се появи в края на четвъртата четвърт и записа 2:13 минути на паркета, като в този период опита една стрелба от тройката, която пропусна.

Така Сакраменто трябва да направи още една крачка преди класиране на плейофите, като ще се изправи срещу Оклахома, който загуби от ЛА Лейкърс със 106:110. По този начин сезонът на „кралете“ продължава и отборът има реален шанс да се класира в основната част на плейофите.

Сакраменто взе преднина още в първата част на мача, като дръпна с 9 точки – 31:22. Гостите от Голдън Стейт успяха да наваксат 5 точки от изоставането си до края на първото полувреме.

В третата и четвъртата част обаче „кралете“ бяха по-активни и натрупаха достатъчно преднина, за да си гарантират успеха. В края на мача и двамата треньори пуснаха резервните си баскетболисти.

Най-резултатен в мача бе Кийгън Мъри от Сакраменто с 32 точки, като добави и 9 борби. Даарън Фокс вкара 24 точки, а най-много за Голдън Стейт реализира Стеф Къри – 22.