0

А лександър Везенков не се появи в игра при загубата на Сакраменто Кингс като гост на Оклахома Сити Тъндър в среща от поредния кръг на редовния сезон в НБА. Българският национал остана на пейката, а старши треньорът на "кралете" Майк Браун така и не му гласува доверие.

Победата беше важна за Оклахома Сити Тъндър. Тимът е трети в подреждането на Запад и продължава да преследва лидерите Минесота Тимбъруулвс и Денвър Нъгетс, а освен това има по-лесна програма, защото в оставащите си три мача отново ще играе пред собствена публика.

Добрата новина за Оклахома беше завръщането на Шей Гилджъс-Алекзандър и Джейлън Уилямс. Ди'Аарън Фокс наниза две поредни тройки в началото и Сакраменто поведе с 6:2. Кион Елис също демонстрира, че е добър стрелец от далечна дистанция и гостите постепенно се откъснаха в резултата.

Домантас Сабонис не успя да вкара нито една точка в първата четвърт и направи няколко грешки, които помогнаха на Оклахома да съкрати изоставането си. Тройка на Гилджъс-Алекзандър за 28:31 ентусиазира публиката, но в началото на втория период Сакраменто отново доминираше, а Фокс беше неудържим. Дейвиъм Мичъл също се включи силно и преднината на "кралете" стана двуцифрена. Полувремето дойде при 64:45 в полза на гостите и по нищо не личеше, че Оклахома може да направи обрат.

Успешни стрелби зад арката на Гилджъс-Алекзандър и Чад Холмгрен показаха, че домакините няма да се предадат. Нападението на Сакраменто вървеше все по-трудно, а освен това баскетболистите на Майк Браун изпуснаха важни изстрели от наказателната линия. В края на третата четвърт Оклахома вкара 5 поредни точки и интригата се върна с пълна сила - 84:87.

Домакините поведоха за пръв път в мача за 89:87 след кош на Кейсън Уолъс. В следващите минути двубоят вървеше кош за кош, но в последните три минути Сакраменто рухна и не отбеляза нито една точка.

Шей-Гилджъс-Алекзандър беше най-резултатен за Оклахома с 40 точки, към които добави 7 борби и 4 асистенции. Ди'Аарън Фокс завърши с 33 точки за гостите, Кион Елис реализира 26, а Сабонис остана само с 8 и сложи край на впечатляващата си серия от 61 поредни мача с "дабъл-дабъл".

До края на редовния сезон Сакраменто ще посрещне преките си конкуренти за топ 6 Ню Орлиънс Пеликанс и Финикс Сънс, както и аутсайдера Портланд Трейл Блейзърс.