0

С елекционерът на Англия Гарет Саутгейт излезе на преден план на старта на Мондиал 2022, като каза, че е готов да поеме върху себе си всички възможни негативи. Той отнесе куп критики за лошото представяне на тима в последните мачовете в Лигата на нациите и най-вече след загубата от Унгария с 0:4 на „Уембли“. 

„Видях в социалните медии приказки като: „Имаме толкова добри играчи и такъв идиот начело“. Е, нека се знае, че е така и трябва да се докажа като такъв“, каза шеговито Саутгейт в подкаста на Джейк Хъмфри.

„Да си селекционер на Англия е като да си боксьор. Трябва да умееш да понасяш удари“, каза още Саутгейт.

Селекционерът потвърди вчера, че десният бек на Манчестър Сити Кайк Уокър и плейкмейкърът на Лестър Джеймс Мадисън няма да играя срещу Иран днес. Мачът е от 15:00 часа.

Той също така даде ясно да се разбере, че само той решава с каква система на игра ще излезе и няма как да промени мнението си под натиск на специалисти, треньори и фенове. 

„Когато ходя на различни курсове за треньори, аз често моля присъстващите да направят своя хипотетичен стартов състав на Англия. Почваме с вратарския пост и напред в анкетата продължават тези, чийто избор преобладава. След това продължаваме с десния бек и остават тези, чието предложение пак преобладава. Ще ви кажа, че никога не сме минавали докрай през халфовата линия. Това показва, че всички имат различни виждания относно играчите и постовете. Честно казано, консенсусът не върши работа“, обясни Саутгейт.

Кейн с жълт картон още преди първия сигнал?

Капитанът на Англия Хари Кейн може да получи жълт картон още преди първия съдийски сигнал. Причината е, че той ще излезе с лента на „OneLove” с цветовете на дъгата.

Такива ленти се очаква да носят капитаните на 9 европейски страни, като сред тях са още Германия, Уелс и Дания. Според правилника на ФИФА реферите имат прави да покажат жълт картон на играч преди началото на мач.

Причината е, че в правилника се посочва, че всички футболисти и официални лица на терена трябва да носят одобрени от ФИФА атрибути към екипировката си, а това включва и капитанските ленти. Както е известно, тази на „OneLove” не е одобрена от световната централа. Именно поради причина в Бундестима обмислят вариант Нойер да излиза с традиционната лента на финалите.