0

С елекционерът на Испания Луис де ла Фуенте бе доволен от успеха над защитаващия титлата си тим на Италия с 1:0 на Евро 2024, но критикува играчите си, че не са направили победата по-солидна. С втория си успех в група В италианците си осигуриха класиране за елиминациите на шампионата.

"Мачовете се решават от детайли, а това бе среща, в която можехме да отбележим още голове. Трябва да продължим да работим по същия начин. Няма никой по-добър от нас и трябва да работим с тази увереност", коментира Де ла Фуенте на пресконференцията след двубоя.

"Познавате ме много добре. Мисля по същия начин като вчера. Гордея се с резултата и начина, по който спечелихме, но това е много изискващ турнир и колкото по-напред отиваме, толкова съперниците ни ще ни опознават и ще става все по-трудно. Гордея се с начина, по който играчите имат безкрайна амбиция, безкрайна работна етика. Мисля, че нещото, което изпъква най-много за мен, беше да знам как да играя в различните моменти от този труден мач. Има много топ отбори в турнира. Трябва да се подобряваме, да стоим здраво стъпили на земята и да не сваляме гарда си", продължи селекционерът на Испания.

"Нещата се свеждат до нещо повече от свежест. Футболът не е само свежест и фитнес ниво, но и тактика и техника. Бяхме по-добри във всички области. Имам голямо уважение към Италия, но те имаха някои трудности, а отчасти това е, защото играхме толкова добре", каза Луис де ла Фуенте, а попитан дали това е най-доброто представяне на Испания под негово ръководство, той отговори:

"Да, мисля, че е така. Срещнахме се с Италия в Лигата на нациите и играхме добре, но мисля, че това беше по-пълноценно представяне. Никога няма да се уморя да популяризирам испанския футбол. Мисля, че сме най-добрите в света."