0

"Видях, че много му се дърпат в началото и бях решен да тръгна от първата секунда напред, Той е легенда и много исках да се срещнем един ден. И се радвам, че го направих и го победих. Видях, че има проблем и атакувах. Бях решен на всичко", заяви Магомед Рамазанов пред "24 часа" след титлата си в Париж след като победи летгендата Хасан Яздани.

"Сбъднах една мечта. Баща ми искаше да стана олимпийски шампион и сега му се отблатгодарих за всичко", добави борецът ни.

"Брат ми се бори за България. Той е по-малък и по-добър от мен. И отдавна ме викаше да дойда в България. Така се и получи. Изкарах 2 години без да се боря, извадиха ми паспорт и това ми е пети или шести турнир за България", допълни той.

"Избрах Велико Търново защото много ми помогна Мирослав Колев. Той движеше всичко - финанси, паспорти. Много съм му благодарен. Всъщност благодаря на всички. На тези които ме подкрепяха и дори тези, които ме мразят. Защото и те ми дават мотивация", каза още Рамазанов.

Иначе има и още една българска връзка в цялата му кариера. Негов личен треньор в Москва е бил бесарабски българин от Молдова Вадим Алексеевич Бияз.

"На него дължа всичко. Той ме научи на всичко", изтъкна той.

"Сега искам да си почина. Да се видя със семейството си. С мама, със сестрите ми. Защого те живеят трудно. И тази титла ще им помогне малко", завърши олимпийският ни шампион.