0

Н ационалният отбор на Англия за енти път докара клетите си и заклети привърженици по цялата световна география до някаква мракобесна Шекспирова лудост, но след като губеше до последната секунда от Словакия в първия елиминационен кръг на европейското, стигна до зрелищен обрат с 2:1 в продълженията на "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен.

С 3-тия си гол на шампионата Иван Шранц наказа грешка в защитата на поданиците на Чарлз III в 25-ата минута и се изравни на върха в реализаторската листа с Жорж Микаутадзе от Грузия.

В 5-ата минута на добавеното време обаче Джуд Белингам направи 1:1 с акробатична задна ножица, а в началото на първото продължение капитанът Хари Кейн донесе победата на „3-те лъва” и катализира вселенските надежди на феновете на Англия за първа континентална титла и първи трофей от голям шампионат след 1966-а, въпреки усилията на психопатичния си треньор Гарет Саутгейт, който вече 28 години поддържа изражение на потиснат бийтълс, откакто опропасти най-гениалното поколение футболисти отвъд Ламанша в последния половин век, като изпорти дузпа в полуфинала с Германия на домашното европейско на южната врата на „Уембли” (името му в превод по ирония на съдбата означава точно това - Южновратов).

Затова преди 1/4-финала с Швейцария на 6 юли този човек е необходимо да направи само 2 неща. Първото е да не обърка състава си, защото е напълно способен. И второ – да пусне поне веднъж в съблекалнята „Хей, Джуд” на „Бийтълс”, нищо, че сър Пол Макартни я е писал за жена.