0

А ктуалният носител на „Златната топка“ за тази година Карим Бензема обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор на Франция. Навръх 35-ия си рожден ден нападателят на Реал Мадрид публикува в социалните мрежи кратко съобщение, в което анонсира, че това е краят на неговата история с националния отбор.

„Положих усилията и грешките, благодарение на които стигнах дотук, където се намирам днес, и се гордея с това. Написах своята история, а нашата приключва тук“, гласи съобщението на Бензема.

Бензема се завърна в националния отбор преди Евро 2020. Той бе отстранен от тима през 2016-а заради скандала с изнудването на своя съотборник Матийо Валбуена. Нападателят бе включен в състава на Дидие Дешан за Мондиал 2022, но се контузи непосредствено преди началото на първенството в Катар. Селекционерът на "петлите" така и не повика нов играч на мястото му, а възстановяването на Бензема, който вече тренира на пълни обороти с Реал Мадрид, даде хляб на спекулациите, че Дешан може да го включи в състава за финала с Аржентина. Това обаче не се случи, а нападателят публикува кратко съобщение с текст "не ми пука", което бе разтълкувано от френските медии като доказателството за конфликта му с Дешан.

Вчера френските медии обявиха, че Бензема е отказал поканата на френския президент Еманюел Макрон да бъде в неговата делегация за финала. „Екип“ пък излезе с предположението, че едва ли Бензема ще бъде повикан отново, ако на поста остане Дешан.

Бензема отбеляза 37 гола в 97 мача с екипа на двукратния световен шампион..