0

И згряващата звезда на САЩ Келин Акоста разкри каква ще е тактика на неговия тим в днешния мач срещу Уелс (от 21:00 ч) и по-специално как може да бъде спрян Гарет Бейл. Двамата се познават много добре, защото са съотборници на Лос Анжелис ФК. 

„Да, това е въпросът на деня. Ние буквално трябва да го сритаме от самото начало. Той трябва да почувства нашата физическа сила. Ако го оставим на спокойствие, той веднага ще ни накаже. Ние сме приятели-врагове за 90 минути“, обясни Акоста преди мача.

“Спокойно, свикнал съм да ме ритат. Не съм се чувал с Келин наскоро“, отговори веднага Гарет Бейл, като предпочете след това да говори само за двубоя.

Той също така успокои страната, като заяви, че е напълно готов за първия мач на „драконите“ на световно от 64 години.

„Напълно съм готов. Физически се чувствам отлично. Нямам търпение да изляза на терена. Познавам вече много добре част от играчите на САЩ. Имат добър млад тим с много талантливи футболисти. Знаем отлично техните слаби места и трябва да ги използваме, но няма да ви кажа кои са те“, заяви Бейл, който наскоро стана шампион на МЛС Лос Анжелис ФК.

„Първият ми спомен от световните първенства в от Франция'98. Училищният ми моливник бе с логото на турнира. Сега Уелс ще участва след дълго отсъствие. Чувството е неописуемо. Ние сме на прага на историята. Цялата страна ще е зад нас. Знаем каква е подкрепата. Училищата трябва да не отворят в понеделник“, обясни Бейл.

Селекционерът Роб Пейдж също е оптимист за представянето на тима. „Не сме дошли в Катар за пълнеж. Трябва да покажем, че сме добър отбор. Връзката ни с феновете е страхотна. Играл съм за Уелс, а сега съм мениджър и винаги сме чувствали подкрепата им“, каза Пейдж.