0

Т ервел Пулев се похвали, че след 4 години упорит труд ще става доктор по бокс.

Темата на дисертацията на бронзовия олимпийски медалист от Лондон 2012 е „Ефективност на експериментална комплексна методика в бокса“. Официалната защита на труда му ще е от 13 часа на 27 юни в зала А2 на НСА „Васил Левски“.

„Наред с останалите задачи в спорта семейството и не само се радвам, че съм на финалната права на докторантурата ми не без помощта на научния ръководител доц. Евтим Лефтеров, написа във Фейсбук звездата от профиринга. - Също с огромно съдействие от научен колектив, под ръководството на доц. д-р Катерина Стамболиева - директор на Институт по невробиология в БАН, с помощта на които осъществихме съвместно специфични изследвания, нужни за дисертацията ми. Главна роля за моя път на докторант изигра и проф. Вихрен Бачев, с когото съм близък още от годините в НСА, като състезател в боксовия клуб на Академията и бакалавър. Страхотно е човек да има подкрепата на компетентни личности, когато започва нещо ново”.

40-годишният Пулев, който е баща на трима синове, подчерта и ролята на жена си – бившата волейболна националка Диана Ненова. „Тя ме подкрепя във всичко, въпреки че понякога ми се чуди на ентусиазма”, сподели Тервел, който покани всички желаещи да уважат официалната му защита.