0

С елекционерът на Гана Ото Адо обяви, че не е притеснен за представянето на отбора му на мондиала в Катар, въпреки поражението на старта с 2:3 от Португалия. 

„За мен е привилегия да съм тук и да водя Гана. Не чувствам напрежение от това. Напрежение е да мислиш какво ще ядеш утре. Да, загубихме от Португалия, но не мисля че играхме зле. Вярно е, че има неща върху, които трябва да работим, но понякога оценките за работата ни не са съвсем адекватни. Във футбола обаче е така. Когато печелиш си гений, ако губиш всичко е в черно“, отсече специалистът, оплаквайки се от двоен стандарт от страна на ФИФА. „В Африка има 55 страни, а ни се полагат 5 места на финалите. Заслужаваме повече. Ако имахме 12, както Европа, шансовете ни да отидем по-напред щяха да са по-големи“, категоричен бе Адо.

Колегата му от Южна Корея Пауло Бенто също обяви, че е не е под напрежение. "В първия мач имахме шансове, във втория ще влезем с идеята да спечелим. Не чувствам напрежение, бих искал и играчите ми да не го усещат, но знам, че те са от различна култура. Предстои ни труден мач, но сме способни да се справим. Имаме голямо уважение към отбора на Гана и футболистите му, които играят на много високо ниво. За нашата стратегия се налага да бъдем себе си. Много добре знаем колко силен е отборът им, но това ще бъде мач, в който трябва да контролираме играта", отсече португалският специалист.