0

С елекционерът на Испания Луис Енрике се впусна в ново начинание само дни преди първия мач на тима на световното първенство. Той се впусна във видео чат в онлайн платформата Twitch. По време на стрийма Енрике събра над 150 000 зрители, а 60 000 чакаха включването му още преди това. 

„Видях, че синът ми се забавлява, докато гледа стриймъри. Започна като шега с него, но след това решихме да го направим. Няма организация или нещо такова, ще се учим в движение. Надявам се, че медиите няма да се ядосат също, важните неща, свързани с професионалните въпроси, няма да бъдат обсъждани тук, но личните неща ще бъдат. Забавно е, чета коментарите, ще бъда тук често в близко време. Надявам се двете неща да не се смесват“, каза Енрике.

Той обясни, че още днес ще има нов стрийм, но няма да се включва в дните, в които има мачовете, независимо дали Испания бие или губи, тъй като ще е уморен след двубоите. 

Енрике отговори и на шегите на феновете, както и на някои заяждания. Попитан за фаворитите на световното, селекционерът на Испания каза: „Бразилия и Аржентина. След това Франция, защото е настоящ шампион. Германия, Испания, Нидерландия, Англия и Белгия са след това.“

Той има и фаворити, ако Испания отпадне, като посочи Аржентина и Уругвай, където са бившите играчи на Барселона Лионел Меси и Луис Суарес. Енрике беше треньор на двамата при требъла на Барса през 2015 г.

„Ако ние не спечелим световното, искам Аржентина да спечели. Играч като Лео Меси трябва да се оттегли със световната титла, особено ако това е последното му световно. Макар че аз бих казал, че той може да играе и на следващото. Но все пак предпочитам Испания да спечели. Или Уругвай заради Луис Суарес, разбира се.“