0

К аквото и да прави Кристиано Роналдо с тялото, загубата от Франция със сигурност бе последният му мач на еврофинали. С това приключва и една велика серия на CR7. След пет последователни световни първенства и още пет европейски, на които той вкарва поне един гол, Кристиано не успя да се разпише на стадионите в Германия. Само времето ще покаже дали това не бе последният голям форум. След две години идва поредното световно на което не е ясно дали Роналдо ще играе. Тогава той ще бъде на 41 години

Балансът му на Евро 2024 няма как да го задоволи, особено на фона на непомерните му амбиции. Той се отчете с асистенция в груповата фаза срещу Турция, но след това пропусна дузпа на осминафинала срещу Словения, макар и да се реваншира впоследствие при елиминационната серия от бялата точка. Срещу Франция в нито един момент не можа блесне и да поведе своите. Хванат в железните клещи на Упамекано и Салиба той оставаше твърде изолиран и пасивен и на практика не можа да окаже никакво влияние върху хода на двубоя.
Впрочем Кристиано поначало никога не е бил особено ефективен в елиминационната фаза на големи първенста. За 21 такива срещи на световни и европейски той има едва три гола – в полуфинала на Евро 2004 срещу Нидерландия, на четвъртфинал срещу Чехия на Евро 2012 и на полуфинал срещу Уелс на Евро 2016.

Още разработки четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX