0

С елекционерът на Англия Гарет Саутгейт отново бе засипан от критики след поредния слаб мач, този път срещу Словения.

Двата отбора завършиха 0:0, което все пак бе достатъчно на „трите лъва“ да завършат на първо място в група C на Евро 2024. Специалистите на Острова за пореден път отсякоха, че Саутгейт е сбъркал титулярния състав.

„Той на практика призна, че е сбъркал, след като извади Конър Галахър на полувремето. Това, което се опита да направи в първите три мача, не проработи. Трябват големи промени в титулярния му състав“, заяви легендата Алън Шиърър. Той каза, че включването за 20 минути на Коул Палмър срещу словенците е било закъсняло, и добави, че Антъни Гордън трябва да е титуляр по левия фланг за сметка на Фил Фодън.

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър също е на мнение, че трябва да има промени в състава, но нападна и две от звездите на тима.

„Когато Хари Кейн и Деклан Райс отговориха на критиките след равенството с Дания, звучаха като лидерите, които са. Проблемът е, че когато говориш така, след това трябва да подкрепиш думите си на терена. За мен представянето на Словения е най-лошото досега. Смяната на част от отбора може да е против инстинктите на Саутгейт, но той трябва да го направи“, сподели Карагър.