0

Д ен преди решаващия мач на Сърбия с Швейцария бившият сръбски нападател Раде Богданович, който блестеше през 90-те години за Атлетико Мадрид и Вердер, разкритикува остро и безмилостно отбора. Той е анализатор на националната телевизия RTS, като от години се харесва на публиката, защото никога не спестява смело мнението си.

"Много неща не са наред. Не разбирам защо се позволили на съпругите на играчите да са в техния хотел. Те са постоянно долу, при останалите, като някакъв парад на суетата е. Кич. Футболист на световно първенство има нужда от пълна концентрация върху мачовете. Това е голяма грешка.

Освен това тези момчета не са ходили в казарма, не могат да разберат какво е да си шест месеца или година без приятелката си. Не знаят думата "дисциплина", не могат без мобилния си телефон. Аз бих ги посъветвал просто да ги изключат, а жените да са в друг хотел. И да се концентрират върху двубоя с Швейцария, който ще е много труден. Съперникът е изключително силен и дисциплиниран отбор.

В последния мач срещу Камерун (3:3 - б.а.) играхме без треньор. Пикси Стойкович седеше на пейката и при 3:1 за нас, когато трябваше просто да коригира някои неща, да прибере отбора по-плътно назад и да чака на контраатаки, и при 3:3, когато ни вкараха два гола за две минути и едва не ни биха. В такива моменти личи треньрската работа. Ние бяхме без наставник в този мач", коментира Богданович.