0

С елекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал подлуди света преди 1/4-финала с Аржентина, като отговори шеговито на някои коментарите на Анхел Ди Мария. Както е известно, футболистът на Ювентус е в конфликт с Ван Гаал от съвместния им престой в Манчестър Юнайтед, като го определи за “най-лошият треньор, с когото е работил”.

“Един треньор понякога трябва да взема решения, които невинаги са приятни за всички. Но повярвайте ми, един треньор не прави нищо без причина”, започна Ван Гаал тирадата си вчера.

След това 71-годишният селекционер даде за пример отношенията си с Мемфис Депай. "В Манчестър Юнайтед веднъж не взех Мемфис за финала на ФА Къп. Но вижте как се отнасяме един към друг сега. Сега се целуваме по устата. Да, така е във футбола”, каза Ван Гаал, с което докара журналистите на пресконференцията си до екстаз, а Депай дълго време не можа да спре да се смее и удари два пъти с ръка по масата. "Сега Мемфис не иска целувка по устата, което е жалко, но и хубаво...", продължи Ван Гаал, а след това започна да говори сериозно за Ди Мария.

“Той е един от малкото, които ме смятат за най-лошия треньор. Обикновено е обратното. Ди Мария не е лош играч. По време на престоя си в Манчестър имаше много проблеми, обраха и къщата му”, обясни Ван Гаал.

Самият Депай пък се върна към полуфинала между двата тима на Мондиал 2014, който неговият тим загуби след дузпи. „Искаме да забравим горчивия вкус от този тъжен момент. Откакто Ван Гаал пое тима, нямаме загуба. Дисциплината се подобри значително, а това е много важно за такива турнири“, каза Депай.