0

А лександър Везенков посвети Суперкупата на Гърция на приятелката си Никол Елефтериаду и семейството си.

Най-добрият български баскетболист бе избран за играч №1 на турнира, след като отбеляза 20 точки във финала срещу Панатинайкос за победата с 86:85 (21:16, 24:22, 18:24, 23:23). От трибуните пък вдъхновение му даваше красивата Никол, която прекрати кариерата си на ватерполистка след Олимпийските игри в Париж. Елефтериаду не пропусна да се похвали с успеха на любимия си и след финала публикува тяхна снимка с наградата за MVP.

.

 .
Instagram

Везенков заяви, че е щастлив от успеха, но предупреди, че важните трофеи не се печелят през септември.

„Отборите все още не играят на 100% от възможностите си. Тази вечер свършихме добра работа, борихме се до края и спечелихме трофея. Спомняте си как протече миналият сезон - Олимпиакос спечели първите две купи за сезона (Суперкупата и Купата на Гърция – б.а.), но след това Панатинайкос грабна последните две (Евролигата и титлата – б.а.). Тази Суперкупа е важна за нашето самочувствие. В момента имаме два топ отбора и защо пък финалът в първенството да не е между Панатинайкос и Олимпиакос?

Бях концентриран и треньорът Барцокас разчиташе на мен в последната четвърт. Щастливи сме и продължаваме напред. Нищо не се решава през септември. Посвещавам победата на всички мои близки хора - семейството ми, приятелката ми и всички останали, които ме подкрепят”, заяви Везенков.