0

Б урният секс скандал, който разтресе отбора на Сърбия онзи ден, няма да остане без последствия. Както вече писахме преди два дни, според разпространени в социалните мрежи слухове двамата нападатели Лука Йович и Душан Влахович са преспали с партньорките на своите съотборници Предраг Райкович и Неманя Гудел.

На пресконференция Влахович бе попитан каква е обстановката в отбора, а той реагира остро, започвайки изказването си с думите: “Никога не съм правил това преди, но сега трябва. Името ми се споменава и затова реагирам. Това са измислици, разпространявани от глупави, зли хора, които нямат какво друго да правят и искат да навредят на националния отбор. Нищо друго не стои зад това. Ние сме по-сплотени като отбор от всякога. Ще предприема правни действия срещу виновниците за тези слухове", заяви Влахович, цитиран от "Билд".

Лука Йович пък публикува снимка в Инстагам, за да опровергае слуховете. На нея Йович и Гудел са в съблекалнята. И двамата се усмихват. А текстът към поста му гласи: “Готови за следващия мач!”

Междувременно Ана Райкович също се изказа в социалната мрежа. Под снимка, на която е по-оскъдни бикини, тя написа: “Завистниците измислят история, глупаците я разпространяват, а идиотите й вярват”.

Тя се радва на хармоничен брак с резервния вратар на Сърбия Предраг Райкович от три години. Предраг е голям поддръжник на нейния бизнес, който стартира в началото на миналата година срещу 250 000 евро. Сръбските медии обаче пишат, че именно Ана е виновна за лошата атмосфера в сръбския национален отбор и че е имала връзка с Душан Влахович и Неманя Гудел. Ана основава марки за обувки и дрехи и има успех на Балканите. Ана и Предраг Райкович се ожениха през 2018 г. и имат синове Рей и Тадия, като интересното е, че двойката се запознава благодарение на лелята на футболиста, която иска да купи куче от майката на Ана. Майката на Ана Райкович има развъдник за кучета, а футболистът и моделката се срещнаха за първи път, за да може Педжа да изпълни желанието на леля си и да й купи куче.

В същото време в лагера на днешния съперник на сърбите – Швейцария, също има драми, но те са от здравословен характер. Две от звездите на тима – вратарят Зомер и Елведи, са болни и не е ясно дали ще са готови за мача. Това идва в лош момент, защото двубоят днес е на живот и смърт. Според „Блик“ двамата имат силна настинка и затова не тренират в последните два дни. Те са се разболели тежко през нощта в сряда срещу четвъртък.

В момента не е ясно дали Зомер и Елведи могат да бъдат на терена днес. Трябва да се изчака и да се види как протича настинката, твърдят от националния тим. Ако двамата не са на линия, това ще е голям удар за швейцарците. И Зомер, и Елведи принадлежат към безспорния титулярен състав на треньора Мурат Якин. Двамата изиграха пълните 90 минути срещу Камерун, а също и срещу Бразилия. Драми има също така с Шакири и Окафор. Първият се оплака от мускулни проблеми над коляното. Той бе гласен за титуляр срещу Сърбия, но ситуацията вече е друга. Тъй като 31-годишният футболист очевидно все още страда от същите проблеми, все още е под въпрос дали изобщо ще е в групата за мач срещу Сърбия.

Същото важи и за Ноа Окафор, който се оплака от мускулни проблеми миналия уикенд и затова трябваше да се откаже за мача с Бразилия. Както при Шакири, така и при 22-годишната звезда на Залцбург, започва надпревара с времето.