0

В олейболисти от всички национални отбори на България за подрастващи ще имат възможност да присъстват на мотивационната лекция на непалския алпинист Нирмал Пурджа в София.

Младите таланти от тимовете до 17, до 19 и до 21 години при момчетата и при момичетата ще присъстват на живо и ще слушат вдъхновяващата реч "Как да постигнем невъзможното".

Непалецът от елитните специални части на британския Кралски флот постави уникален световен рекорд, изкачвайки всички 14 осемхилядници за 6 месеца и 6 дни. Предишният рекорд беше 7 години и 10 месеца. Нирмал Пурджа е и първият човек, изкачил последователно върховете Еверест, Лхотце и Макалу в рамките на 48 часа, а през 2021 година заедно с екип от други девет непалски алпинисти завършва първото в историята зимно изкачване на К2.

Документалният филм на Нирмал Пурджа с оригинално заглавие "14 peaks: Nothing is impossible" с реални кадри от експедициите му се превърна в истински хит в Netflix. Книгата му "Отвъд възможното" също жъне огромен световен успех.

Няма по-въздействащо докосване до свръхчовешките му постижения от лична среща с него. Именно такава ще имат българските талантливи волейболисти покрай първото посещение на Нирмал Пурджа в България.

Мотивационната лекция ще се проведе на 8 юни от 19:30 часа в спортна зала "Левски София". Събитието се организира от компанията за транспортно-логистични услуги Eurospeed. Българският превозвач с 29-годишна история и висока репутация е сред най-големите транспортни оператори в Източна Европа.