0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

Най-голямата ни надежда за силно представяне на олимпиадата в Париж в леката атлетика Пламена Миткова си тръгна със сълзи на очи от „Стад дьо Франс“. 19-годишната пловдивчанка завърши 19-та с 6,45 м, като остана на 15 см от влизане във финала в скока на дължина. В микс зоната Миткова дойде със сълзи на очи.

"Не знам. Не знам. Явно не съм била подготвена да покажа какво мога в Париж. Днес не ми беше ден. Така е било писано, да не се класирам за финал на тази олимпиада. Но нищо не е свършило, тепърва предстои да покажа какво мога, заяви разстроената от провала в квалификацията Пламена Миткова. - Всичките ми опити можеха да ме класират на финал, но не ги направих както трябва. Със сигурност имаше и напрежение, как няма да има на олимпиада, и то на първа. Явно моят опит не е достатъчен."

След скоростната среща с медиите Миткова си тръгна разстроена. За нея участието в Париж е първо на олимпийски игри. Тя има световна титла до 20 г. На 12 юни във финала на европейското за мъже и жени в Рим тя зае 7-о място в личен рекорд от 6,80 м. На 30 юни по време на държавното първенство във Велико Търново тя си постави ново лично от 6,97 м и единствена от атлетите ни за Париж покри олимпийския норматив. Тя продължи силните си изяви преди игрите с второ място във френската столица на турнира от Диамантената лига на 7 юли. 

От атлетите ни участващи на олимпиадата остава Тихомир Иванов. Той започва утре по обед квалификацията в скока на височина.