0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

"Горд съм, че съм първият българин с медал от олимпиадата в Париж", заяви щастливият Хавиер Ибанес, след като победи японеца Харада и осигури на България първия медал от Игрите на ХХХІІІ-та лятна олимпиада в Париж.

"Надявам се това да помогне на другите ни спортисти също да спечелят медали. Обещавам до финала да науча химна на България. Последните дни се концентрирах за тактиката за мача с японеца. Гледах му няколко мача. Видях, че играе много с краката. Концентрирах се да играя повече с темпо и да се опитам да го заграждам.

След титлата от младежката олимпиада в Нанджин преди 10 години се отказах от бокса. България обаче ме прие като син. Отвори ми вратата и ми даде шансове да играя отново и сънувах как печеля този медал за България. Благодаря на президента Красимир Инински. Обещах му да спечеля златен медал за България и продължавам крачка след крачка към финала. За полуфиналния мач с киргизтанеца имам няколко дни да го разузная добре. Знам как играе той. Сега трябва да почивам, а от утре ще гледаме мачовете му".