0

А ржентина постигна драматично равенство срещу Мароко на старта на футболния турнир от олимпийските игри, след като отбеляза гол в 105-та минута на мача. Съдията на мача в Сент-Етиен даде 15 минути продължение, което позволи на южноамериканците да стигнат до точката.

Мачът започна добре за Мароко, когато Билал Ел Ханус прокара топката към Суфиан Рахими, който пое подаването в наказателното поле и без забавяне шутира в средата на мрежата. Вратарят на Аржентина беше безпомощен и Мароко поведе с 1:0.

Малко по-късно Суфиан Рахими отново се разписа, този път от дузпа. Той прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата, покрай Херонимо Рули, и удвои преднината на Мароко до 2:0.

Аржентина обаче не се предаде и започна да търси начин да се върне в мача. Джулиано Симеоне получи отлично подаване в наказателното поле и шутира в горния десен ъгъл на вратата, реализирайки красив гол, с който намали резултата на 2:1.

В края на 15 минутното продължение се разигра истинска драма, след като топката срещна два пъти гредата и два пъти вратарят на Мароко спаси преди Кристиан Медина да успее да я промуши с глава за 2:2.

В друг мач от надпреварата, игран в Париж, Испания победи Узбекистан с 2:1. Другите два отбора в група С са Египет и Доминиканска република, които играят по-късно днес.

Испания излезе напред в резултата в 29-ата минута на срещата. Капитанът Абел Руис центрира много добре от свободен удар, а на втора греда бе изпуснат Марк Пубил, който от близка дистанция стреля, а стражът на Узбекистан не успя да спаси – 0:1.

В края на първата част узбеките получиха златна възможност за гол. Пау Кубарси фаулира Мухамадкодир Хамралиев в наказателното поле и последва дузпа. Зад топката застана опитният Елдор Шомуродов, който шутира в долния десен ъгъл и вкара за 1:1.

В 57-ата минута Абосбек Файзулаев повали Аймар Орос в пеналтерията и Испания на свой ред получи 11-метров наказателен удар. С изпълнението се нагърби Серхио Гомес, който обаче стреля в средата на вратата и Абдувохид Нематов отрази.

В 62-рата минута, само три след пропуска от бялата точка, Серхио Гомес се реваншира на съотборниците си. Новото попълнение на Реал Сосиедад получи хубаво подаване от Хуан Миранда и с клиничен удар заби топката в десния ъгъл – 2:1 за Испания.

В добавеното време ВАР разглежда няколко минути претенции на Узбекистан за дузпа, но те не бяха уважени и в крайна сметка Испания стигна до трите точки.