0

Д вукратната олимпийска шампионка и носителка на ордена на Британската империя Кейти Арчибалд ще пропусне олимпийските игри в Париж, след като получи двойна фрактура на крака при домашен инцидент.

Според информация на ДПА, 30-годишната многократно титулувана атлетка на Англия и Шотландия, се е спънала в градинско стъпало и при падането е счупила малък и голям пищял на левия крак. Освен това е изкълчила жестоко глезена си и е получила сериозно увреждане на връзките.

ДПА съобщава, че сакатлъкът  е станал във вторник и Кейти почти веднага е била оперирана. Тя е шампионка в отборното преследване от Рио 2016 и в дисциплината мадисън от Токио 2020.

"Спънах се в стъпало в градината ми и по някакъв начин успях да си изкълча глезена, да счупя тибия и фибула, както и да скъсам две връзки. Какво, за бога?!", написа тя в Инстаграм под снимка от болничната й стая.

"Вчера ме оперираха, за да свържат костите и да оправят връзките. Надявам се да се прибера този следобед. Извинявам се безкрайно на олимпийския отбор, в който щях да попадна, доколкото знам. Не мога да повярвам какво се случи", коментира още Кейти.