0

К анадският олимпийски комитет отстрани старши треньора на националния отбор на страната по футбол за жени Бевърли Пристман заради разразилия се скандал за шпиониране с дрон, който предизвика внимание с негативен знак към златните олимпийски медалистки от Токио 2020.

До края на игрите в Париж „кленовите листа” ще бъдат водени от помощник-треньора Анди Спенс.

Новината за уволнението на Пристман дойде след победата с 2:1 над шпионирания отбор на Нова Зеландия в Сент Етиен.

„През последните 24 часа получихме допълнителна информация относно предишно използване на дронове срещу опоненти, предшестващо олимпийските игри в Париж. С оглед на тези нови разкрития, взехме решение да отстраним главния треньор на женския национален отбор Бев Пристман за остатъка от олимпиадата и до приключването на наскоро обявения независим външен анализ", каза главният изпълнителен директор и генерален секретар на футболната федерация на Канада Кевин Блу.

Припомняме, че преди 4 дни дрон, управляван от служител на канадската централа, прекъсна тренировката на отбора на новозеландките. Пристман се извини за случилото се и каза, че поема цялата отговорност.

Международната ФИФА започна дисциплинарно производство срещу федерацията на Канада, треньорката и още двама души, които вече бяха отстранени от игрите в Париж.