0

Париж, Татяна Манова, наш пратеник

Кристиан Василев зае 14-о място в крайното класиране на скиф, след като във финал C финшира втори за 6:44,61 мин., изоставайки единствено от американеца Джейкъб Плихал (6:41,97).

Златото грабна Оливер Цайдлер (Гер) с 6:37,57 мин.

Василев коментира: "Не е това, за което дойдох, исках да съм поне в Топ 12. Но нивото е адски високо, много по-високо от всички останали състезания. Основните ми конкуретни са си вдигнали много нивото от това, което бяха в началото на сезона, през миналия сезон. Така че мисля, че от днес съм доволен. Завърших състезанието със самочувствие, направих добро пробягване. Нямах много сили накрая, защото ако имах, трябваше да стана първи."

"Има доста уроци, които научих - не толкова от Париж, колкото от целия този сезон и тази година – призна 32-годишният гребец от Пловдив. - Те са по-скоро житейски опит и не искам да ги коментирам тук и сега. Тази година нямаме повече състезания от международния календар. Предстои ми почивка, искам да се отпусна най-вече психически, защото през последните два сезона натрупах доста напрежение. Искам да започна новия сезон с по-малко напрежение, с по-малко очаквания. Да се наслаждавам на тренировъчния процес. Мисля, че тогава ще постигна по-добри резултати. Имам поглед и към следващата олимпиада. Не взех медал тук, така че гледам към Лос Анджелис. Само всичко да е наред, а и не всичко зависи от мен. Има доста време, но защо не?".

Колкото до представянето на Десислава Ангелова, Василев каза: „Всеки трябва да знае, че медал се взима ужасно трудно. Това е върхът на всеки един спортист - олимпийският медал. Класирането на Деси за големия финал е много голям резултат. Особено за нея, за която това е първа олимпиада. Така че това е безспорен успех".