0

Т реньорът на Левски Станислав Генчев има сериозни кадрови проблеми след дербито с ЦСКА и преди мача с Берое. Общо петима футболисти ще пропуснат двубоя с тима от Стара Загора днес заради различни травми.

Най-лошо е положението на халфа Асен Митков, който се очаква да се възстановява от контузия в продължение на един месец. Митков започна малко изненадващо като титуляр във вечното дерби и игра до 57-та минута, когато бе сменен. Тогава обаче нямаше съмнения, че е сменен заради контузия, а по-скоро Генчев промени тактиката и го извади от игра. Вместо него влезе Джемили. 

Още четирима титуляри в състава на Генчев са силно под въпрос за днешния мач. Карлос Охене е на 100 процента извън игра. Той има хронична травма и решението на треньорския и лекарския щаб е, че той ще бъде използван само в мачове срещу водещите отбори. Отделно, ганаецът получи удар в главата по време на дербито с ЦСКА и няколко минути бе неадекватен. Въпреки това, халфът отказа да напусне и остана на терена. 

Извън игра най-вероятно ще бъде и героят в мача с „червените“, и автор на победния гол – Кристиан Макун. Венецуелският национал има също травма и според треньора Станислав Генчев участието му срещу Берое е много съмнително. Евертон Бала също още не е напълно възстановен. Той получи контузия също на мача с ЦСКА и дори бе откаран в болница след двубоя, където му направен обстоен преглед. Бала не тренира последните дни с Левски, което е ясен знак, че няма да може да играе срещу Берое. 

При това положение Генчев ще бъде принуден да направи рокади в състава. В защита се очаква да играят Кристиян Димитров и Цунами, а третият защитник да е Патрик-Габриел Галчев. В халфовата линия промените са свързани с титулярните места на Джемили и Фадига, което ще направи играта на Левски значително по-нападателна и активна в зоната на съперника. Напред ще започне познатата двойка Алекс Колев и Сангаре.