0

Париж, Татяна Манова, наш пратеник

Изпуснат обръч в първото съчетание лиши ансамбъла ни от нов олимпийски медал в Париж след златния в Токио 2021. След грешката момичетата ни се вдигнаха и направиха най-силното изпълнение от всички 8 отбора на две топки и три ленти, но това ги изкачи само от седмото до четвъртото място.

Въпреки че бяха подкрепяни от десетки българи в „Арена Порт дьо ла Шапел“, сред които служебният премиер Димитър Главчев, председателят на БОК Стефка Костадинова и футболната легенда Христо Стоичков, нашите момичета не успяха да сдържат сълзите си след злополучния финал. За него Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева се класираха първи, но изпуснатият обръч в края на първото им излизане на килима вчера реши всичко. Ансамбълът ни събра 67,800 точки и остана едва три десети от бронза, отсъден на Италия. Първи са китайките с 69.800 точки , следвани от Израел с 68.850.

„Останахме за жалост без медал. Но допуснахме много груба грешка на обръчите, и то в края на съчетанието, на последната размяна - коментира старши треньорът Весела Димитрова, която изведе предишния ансамбъл до титлата. - Просто нервите ни не издържаха до края. На второто съчетание подадохме контестация за ниска оценка за трудност, но не я уважиха, Не зная защо, съдиите решават. Наистина в края и израелките допуснаха грешка, но тя не беше с толкова висока стойност като нашата“.

„Единственото хубаво нещо от това състезание е, че децата излязоха и играха много смело и силно да се борят докрай във второто съчетание. Естествено, че ме е яд. Това е четвърто място, ала животът продължава, мисля, че им предстоят много хубави моменти. Още е рано да решаваме какво ще правим в бъдеще".