0

Париж, Пламен Вълков наш пратеник

България няма да има участник в своята дисциплина скок на височина. Сребърната медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева приключи на 19-та позиция с още 4 атлетки със само 188 см, които преодоля от втория опит. Преди това мина от раз 183.

На 192 започна с 2 фаула и всичко трябваше да се реши в третия. Ако го скочеше, със сигурност щеше да е финалистка. В третия опит тя бе много близо до успеха, но при падането закачи летвата с петата си. Така Мирела не успя да се класира за трети пореден финал на олимпиада.

Финалът се затвори на 192 см, като само звездата Ярослава Магучих (Укр), Петерсон (Авл) и Хонсел (Гер) скочиха 195 см. Звездата на Сърбия Топич контузи глезена си на загрявката, но след бърза намеса на лекарския си щаб успя да се събере и със 192 см да влезе във финала.

Мирела Демирева скача на "Стад дьо Франс" пред легендарния Боб Биймън

"Малко ми е трудно в момента да кажа какво не ми стигна за финал. Като преминат емоциите, ще размисля, заяви през сълзи Мирела. - Тежко ми е. Не винаги успявам. Имах други желания и копнежи за тази олимпиада. Трябваше да скачам по-добре и да овладея разбега си. При мен винаги разбегът е проблем. Просто не се справих достатъчно добре. Време ми е да мисля за почивка и семейство. Ако съм здрава, може и да скачам на европейското в зала през март догодина в Нидерландия. Време ми е да мисля за почивка и семейство", каза Демирева.