0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

След два дни на дъжд и мрачно и студено време слънцето отново огря френската столица. За разлика от вчера, когато температурата през деня едва стигна 20 градуса и почти не спря да вали днес синоптиците прогнозират, че температурата ще скочи на 26 градуса.Това ще помогне на домакините да проведат отложените срещи от турнира по тенис, който се провежда на комплекса "Ролан Гарос". Сред тях е и тази на най-добрата ни състезателка Виктория Томова с Магдалена Фрех. Също така ще изсъхнат добре и платформите на които утре трябва да се проведе отложените от събота състезания по скейтборд. Прогнозата за слънчево време е до сряда, когато отново идва дъжд и спад на температурите, но за щастие само за ден.

Въпреки хубавото време планираното за днес тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж.

"Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от уводното събитие по триатлон, тъй като състоянието на водата не дава достатъчно гаранции за нейната безопасност за здравето на спортистите“, се казва в изявлението.

Обилните дъждове, които се изсипаха над Париж в последните два дни, са увеличили наличието на бактерията ешерихия коли в Сена, заради което бе взето решението. Въпреки канселирането на тренировката днес, организаторите остават убедени, че състезанията, предвидени за 30 и 31 юли, ще се проведат по график.