0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

Минути след недопустимата за олимпиада "нула" в изхвърлянето Иван Димов все пак намери сили и коментира пред медиите в Париж причината за неуспеха си в категория до 61 кг.

„Лепенките с логото на Игрите, които бяха залепени на подиума, бяха много хлъзгави, което е абсолютно несериозно за олимпиада, обясни на какво се дължи провала му щангистът Иван Димов. – За моя жалост, се усетих чак след втория опит за какво става въпрос и си сложих колофон на краката, за да не се хлъзгам.

В третия опит изместих щангата да не е върху тези лепенки. Беше добре, но цялата ми техника вече беше в кофата. Наистина много ме е яд. Бях готов за тези тежести на 100 процента да ги вдигна. В залата за загрявка изхвърлих 130 кг без никакъв проблем. Тези тежести съм ги вдигал много пъти. Просто като се хлъзга подиумът, ти не можеш да си изпълниш движението като хората. Аз не съм супермен и да ги вдигна при такива проблеми с пода.

Заради проблемите ми с коляното изпуснах доста важни тренировки и заради това краката не са ми на толкова добро ниво. За състезанието обаче коляното ми беше супер и се чувствах готов на 100 процента“.