0

С лед откриването на олимпиадата в Париж, което скандализира света със сексуално поливалентната си церемония, МОК наля още вода във воденицата на хейтърите на свободния избор на полова идентичност, допускайки до състезанията 2 жени, които доскоро бяха мъже.

Това са Иман Хелиф от Алжир и Лин Ютинг от Тайван. Шумът вероятно нямаше да е толкова голям, ако спортът, в който се състезаваха двамата транссексуални, не беше бокс. Така родени мъже ще се бият с истински жени в Париж.

Хелиф и Ютинг бяха дисквалифицирани от световното през 2023-та. Тогава ДНК тестовете им потвърдиха високи нива на тестостерон и XY хромозоми, които са присъщи само за мъжете.

Въпреки това обаче, МОК взе решение да ги пусне на олимпиадата в Париж, затвърждавайки небинарния й тренд.

„Нека си припомним, че мъжете, както и да се наричат, удрят 162% по-силно от жените. Подобна джендър идеология ще доведе до убиване на дамския спорт”, коментира великата американска плувкиня Нанси Хогсхед, която е трикратна олимпийска шампионка Лос Анджелис’84.

28-годишната Лин Ютинг е възможна съперничка на Светлана Каменова. В началото на миналата година бронзовият медал на тайванката от световното в Делхи бе отнет и връчен на нашата. Това стана, след като Лин Ютинг не мина теста за пол, който показа, че тя си е мъж.