0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

"Започнахме мача по-бавно и двамата, като се чакахме и не си вкарахме кой знае какви удари в началото", коментира след загубата Рами Киуан.

"Джоунс обаче успя да ми вкара един удар в края на рунда и с него вероятно убеди съдиите, че рундът е за него. От там всичко тръгна на опаки. Във втория трябваше да тръгна напред и да се вържа на играта на противника. Аз тръгнах напред, а той ме контрираше. Това не е моето със сигурност. Понякога ми се получава, но не и днес. Не бях кой знае колко притеснен. Просто не можах да хвана момента в първия рунд и от там всичко се обърка.

Не съм доволен от представянето си на олимпиадата. Имах по-големи очаквания, защото бях дошъл за златото и за нищо друго. Ще се видим отново през 2028 г. в Лос Анджелис".  

Според треньора на националите Жоел Арате в този мач и двамата боксьори са показали еднакъв стил – да играят на контра.

„Джоус игра малко по-бързо на контра от Рами. В първия рунд не се знаеше до края кой го печели. Американецът обаче бе малко по-активен и за това съдиите му го дадоха. Във втория рунд променихме тактиката, за да атакува повече Рами, но ремонтът не стана. Доволен съм от всички боксьори тук в Париж и благодаря на всички, които ни подкрепяха“, завърши Арате.