0

О тборът на Ямайка, смятан от мнозина за главния претендент за златния медал в щафетата на 4х100 метра при мъжете, не успя да се класира за финала.

Регетата, които са двукратни олимпийски шампиони и от 2012 година държат световния рекорд, завършиха на четвърто място във втората от двете серии с време от 38,45 секунди. Това не им стигна нито за класиране по място, тъй като само първите три щафети се класират по този начин за финала, нито за класиране по време, тъй като първата серия бе по-бърза и от там като "щастливи губещи" продължават Япония и олимпийският шампион от Токио Италия.

№1 в сериите бе щафетата на САЩ с 37,47 секунди. С време под 38 секунди завърши и тимът на Република Южна Африка, който остана втори в първа серия.

Във втората най-бързи бяха китайците с 38,24 секунди.

В същата дисциплина при жените най-добър резултат постигнаха пак представителите на САЩ. Американките бягаха втори до предаването между трети и четвърти пост, но благодарение на звездата си Ша'Кари Ричардсън стигнаха до победата в първа серия с 41,94 секунди. На второ място остана Германия, а от първата серия към финала продължава и Швейцария.

Финалите са в петък, 9 август.