0

П ореден скандал разтърси родната борба. След като на европейското до 20 години бе пратен руснак, който взе наш паспорт часове преди тръгването, сега се обиди Георги Иванов. Заради исполинското момче от Кърджали, което живее в Димитровград, има 2 пояса „Дан Колов” и стана континентален първенец, взехме допълнителна квота за олимпиадата в Париж в свръхтежка категория до 130 кг. Както се очакваше, на 33-ите летни игри отива Кирил Милов, но се оказва, че никой не е намерил достойнство и чест да се обади на Иванов, отбелязва „24 часа”.

Ето какво написа самият той във фейсбук:

„Здравейте, приятели! Помогнах на българската борба за още една квота за олимпиадата в Париж. За съжаление няма да се боря аз - така разбрах от момчето, на което са му казали, че ще се бори и да се готви за олимпиадата. Той е много класен състезател - европейски шампион и световен вицешампион на класическа борба. Последните години той е най-добрият български борец. Има реално повече шансове от мен на олимпиадата. Той ми благодари за квотата и за шанса да участва на олимпиадата, а аз му пожелах успех и дано си сбъдне мечтата! Респект!
Но едно не разбрах, НИКОЙ от Българската федерация по борба и от треньорския щаб на класиците не се обади и не каза поне едно благодаря! Можеха да ми се обадят или поне пишат, да ми обяснят от федерацията или от треньорски щаб, че ще разчитат на него, това е неговия стил и че благодарят за квотата, която съм донесъл за България и за нашия спорт. Аз съм единственият българин от мъжката борба който донесе квота и се радвам поне, че ще имаме българин, участник на олимпиадата в Париж.


За огромно съжаление в България е така, не съм заслужил даже и едно обаждане! Добре, че беше момчето да ми каже, иначе все още нямаше да знам кой ще се бори и кой – не”.