0

Р апърът и актьор Снуп Дог, който в Париж се изявява като специален репортер на NBC, разкри, че когато е бягал с Олимпийския огън, се е чувствал като великия Мохамед Али, защото е станал пратеник на мира. Интегрирането на американеца като журналист е направено и с цел напомняне, че следващите игри ще са в Лос Анджелис 2028. За първата седмица като кореспондент рапърът гледа на живо много състезания. Той видя как американките спечелиха златото в многобоя на спортната гимнастика. Подкрепя и тенисистката Коко Гоф, а после й подари своя фланелка и значка.

„Г-н Снуп, благодаря ви за тази значка. Това е най-добрата значка, която някога съм имала“, написа Гоф, която колекционира значки.

Рапърът имаше и страхотно изживяване в басейна с рекордьора по златни медали на Олимпийски игри Майкъл Фелпс.

„Майкъл и аз може да сме близнаци“, пошегува се рапърът след урока по плуване, който получи от Фелпс. Снуп изгледа на живо и финала на щафетата 4х100 м свободен стил, в която САЩ спечели златото. Той бе в една ложа със съпругата и детето на осемкратния олимпийски шампион Кейлъб Дресел. По време на мача на корта - Джокович и Надал, рапърът пък бе заедно с тенис легендата Били Джийн Кинг. На „Ролан Гарос“ обаче Снуп си навлече гнева на медиите, защото заради него охраната затваряше входовете за журналисти.