0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

Председателят на БОК Стефка Костадинова и президентът на България Румен Радев ще са сред гостите на официалната вечеря в двореца „Лувър“, която ще дадат утре следобед президетът на Франция Еманюел Макрон и шефът на МОК Томас Бах. Срещата на държавния глава на страната домакин и олимпиец №1 е традиция за вечерта преди старта на олимпийските игри. 

Преди това шефката на БОК ще участва във форума „Спорт за устойчиво развитие“, който се организира от Макрон отново в двореца „Лувър“. Костадинова и Радев ще се сред ВИП гостите и на церемонията по откриването на олимпиадата на 26 юли, което ще се проведе на Сена и за първи път ще е извън олимпийския парк.

Спортният министър Георги Глушков също е в Париж за откриването на Игрите. Той участва днес в глобалната спортна конференция на ЮНЕСКО „Промени играта“.

Костадинова пристигна в Париж днес сутринта след 3-часов полет от София заедно с някои от спортистите ни. 

Президентът Радев ще кацне в Париж утре, а за закриването на игрите пък ще дойде служебният премиер или редовният такъв, ако бъде избран такъв с третия мандат. Утре в Париж пристига и президентът на волейбола и член на изпълкома на БОК Любо Ганев, а вицепрезидентът на комитета Христо Стоичков ще кацне в Париж на 6 август.

Шефката на БОК се снима в българските спортисти, с които пътува до Париж.

 Шефката на БОК се снима в българските спортисти, с които пътува до Париж.
Йордан Петков, БОК

"Искам да пожелая успех на нашите спортисти. Най-важното е да покажат възможностите си. А те са доказали, че могат. Не искам да ги товарим с очаквания за медали и класиране. Дай Боже да са здрави и да успеят да разкрият потенциала си. Вярвам, че всички ще дадат най-доброто от себе си", заяви Стефка Костадинова.

След кацането във френската столица Костадинова се снима с олимпийците ни и ги надъха за силно представяне на игрите.