0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

Победната серия на боксьора Рами Киуан на олимпиадата в Париж продължи и днес с успех на осминафинала над австралиеца Шанън Дейви. Поставеният под №1 в схемата при 71-килограмовите Дейви не смогна на темпото на българина и напълно заслужено Рами достигна до битка за медал на Игрите. И в трите рудна националът ни водеше мача и го приключи с 5:0 съдийски гласа.

С българско знаме в ръка председателят на БОК Стефка Костадинова викаше и подкрепяше аса ни от първия ред. След това го прегърна и двамата вдигнаха родния трибагреник.

Класирането на Рами за четвъртфинала е първо за боксьорите на олимпийски игри от Лондон 2012, където Тервел Пулев спечели бронз.

"Този двубой мина по вода, какъвто ни беше и планът. Видяхме го в предишните срещи, че получава удари и като цяло, каквото и да правех, влизаше в главата му. Беше доста елементарен като боксьор, тръгваше настървено, сваляше си ръцете в защита и позволяваше да получава удари. Търсеше близък бой, искаше да ме убие, а това ми е добре дошло като тактика. Предварително го знаехме какво ще прави. Не ни впечатли от видяното. Планът беше изпълнен още веднъж, две от две", каза пред медиите в Париж Рами.

В битката за медал Киуан ще играе в събота от 17,02 ч с американеца Омари Джоунс, който има сходен на неговия стил на игра.  

"Сега ще гледаме американеца, за да преценим какво ще правим след два дни. Познавам го, наблюдавал съм го. Той взе квота от Италия заедно с мен. Предстоят ми още три крачки, такъв е предварителният ни план, дай Боже да го изпълня“, допълни Рами.

Треньорът на националите Жоел Арате допълни: „Тук няма лек мач, всеки е важен и труден. Ако всички са видели, в третия рунд австралиецът вкара едно кроше, което можеше да е опасно. Казахме на Рами да стои по-далеч, с ръцете горе, за да не дава шансове. Това са нормални неща, но на нас ни предстоят още мачове и не е хубаво да се рискува. Сега ще изготвим тактиката за американеца, вървим по план“.