0

А бсолютният шампион в тежката категория на професионалния бокс Олександър Усик пристигна в Париж, за да подкрепи украинските състезатели на олимпиадата.

37-годишният терминатор от Симферопол посети лагера на сънародниците си във френската столица и изгледа на живо състезанието по фехтовка, в което Олга Харлан спечели бронзовия медал на сабя, като това бе първи медал за страната му на игрите.

"Желанието ми беше, а може би и знаех, че Олга е един от спортистите, които ще спечелят медал за Украйна", каза Усик пред АП.

Той изрази надежда, че украинците ще спечелят още много медали, определяйки присъствието им в Париж като значителен успех заради ежедневните атаки, съсипаната от бомбардировки спортна инфраструктура и руската окупация в родината му.

"Във война сме, но нашите спортисти са тук и се борят", допълни Усик. На двете си ръце боксьорът има татуировки на олимпийските кръгове. Той спечели златен медал в Лондон през 2012-а в тежката категория.

Един от най-обещаващите украински спортисти е боксьорът Олександър Хижняк, който загуби финала в Токио, а сега ще се бори за титлата.