0

Париж, Пламен Вълков, наш пратеник

Секунди след загубата от жената мъж на четвъртфинала на боксовия турнир старши треньорът на нашите момичета Борислав Георгиев излезе пред медиите с табела I am XX (б.а. жена), Save woman sport, което в превод означава "Аз съм жена, Спасете женския спорт". Той показа и втори надпис на бял лист на който пишеше "Искам да се бия само с жени".

"Аз съм го написал. Смятам, че това е послание е от всяка една жена на боксовия турнир, аргументира се Георгиев. Според него Лин е играла много мръсно. "Още в първия рунд Лин за официално препупредение за удари с лакът. Държеше Светлана, правеше циркове. Тези падания за дузпа като Роналдо при съвсем леко придърпване са смешни. Възмутен съм от панаира, който се разигра. Те са ги набедили двете да стават шампионки и това е", заяви ядосаният Борислав Георгиев.

"Надявах се да има честни хора, които да спасят женския спорт. Като шефовете ти подкрепят някого, няма как да им се опънеш. Така е и с реферите и съдиите. Тя беше за поне пет официални предупреждения", допълни треньорът на Каменова.

"Върнете си мача на двете от световното в Делхи преди година и ще видите абсолютно същото. Това не играе бокс, но го бутат", каза още той.

"Нас не ни интересува срещу кого играеме и какво има в гащите. Ние играем срещу червена каска, червен потник. Светлана е професионалист", допълни той на въпрос дали е минавало през главата им да не излязат срещу тайванката, като обявят бойкот. "За мен първите два рунда са за нас. Тогава мислехме да не излезем, като видяхме резултата, който вече бе предопределен", завърши той. Президентът на бокса ни Красимир Инински също бе в залата да подкрепя нашето момиче заедно със Стефка Костадинова и Белчо Горанов.