0

А нтоанета Костадинова завърши на 11-а позиция в надпреварата на 25 метра пистолет от турнира по спортна стрелба в Париж. Българката, която бе 24-а след първото упражнение – прецизна стрелба, навакса една точка и се предвижи до 11-а позиция след бързата стрелба, но не успя да намери място сред 8-те финалистки.

Костадинова, която бе четвърта в тази дисциплина в Токио, постигна 295 в бързата стрелба и след 288 по-рано днес в прецизната събра 583 точки. 

Последната, осма, влязла във финала - Катлин Морган Абелн от САЩ, постигна с 2 точки повече от българката – 585 т. А с най-добър резултат от 592 т., който е изравнен олимпийски рекорд от квалификации, за битката за отличия се класира унгарката Мероника Маджор. 

Така приключи българското участие в спортната стрелба, като 11-ото място от днес е най-доброто красиране на нашите. Освен него, Антоанета Костадинова записа и 16-а позиция на 10 метра пистолет, в която беше олимпийска вицешампионка от Токио, както и 12-о място заедно с Кирил Киров в смесената отборна надпревара на 10 метра пистолет.