Д ве победи постигнаха българските боксьори във втория ден от световното първенство за мъже в Белград.

Две победи постигнаха българските боксьори във втория ден от световното първенство за мъже в Белград.

За втория кръг в своите категории се класираха Рами Киуан (75 кг) и Кристиян Николов (80).

Рами Киуан проведе отличен мач и срази испанеца Пабло Бернал. Двубоят премина под диктовката на българина, който от първия гонг успя да наложи своя ритъм и напълно заслужено се поздрави с победата. Киуан стигна до успех с 5:0 съдийски гласа. На 30 октомври той ще се изправи срещу шотландеца Сам Хики.

Николов също записа впечатляващ дебют на световното, след като победи представителя на Република Корея Гичае Ким. 21-годишният ни талант се представи на много високо ниво и напълно заслужено постигна успех с 5:0 съдийски гласа (30:27, 30:27, 29:28, 29:28, 30:27). Николов не отстъпи нито за миг инициативата на по-опитния си съперник. Той взе преднина в самото начало на срещата и макар във втория рунд да допусна някои неточности, категорично бе по-добрият на ринга.

Така Кристиян се класира за втория кръг, където ще боксира срещу представителя на Литва Робертас Лиоранкас. Мачът е на 30 октомври.

В първия ден успех постигна и натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес.

Днес на ринга ще се качи още един българин. Във вечерната сесия, около 21:00 часа Кирил Русинов ще дебютира на шампионата срещу Тадей Чернога от Словения.